Λεύκανση Δοντιών – Ερωτήσεις

Όλοι, άντρες και γυναίκες, αποζητούν ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο. Η μόδα των τελευταίων χρόνων ονομάζεται λεύκανση δοντιών και είναι μια απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη διαδικασία, που πλέον μπορεί να επιτευχθεί και στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία. Τώρα πια όλοι μπορούν να αποκτήσουν τα κατάλευκα σαν μαργαριτάρια δόντια των αστέρων του Hollywood χωρίς πολυδάπανες διαδικασίες και ωδυνηρές μεθόδους.

Μερικά απλά πράγματα που θα θέλατε να γνωρίζετε για τη λεύκανση των δοντιών και την αποτελεσματικότητά της :

  • Δράση της λεύκανσης των δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών δεν επιτυγχάνεται με επίπονες διαδικασίες ή με ατελείωτες ώρες τροχίσματος των δοντιών, όπως θα φανταζόταν κάποιος. Αντιθέτως πρόκειται για μιαεντελώς ανώδυνη διαδικασία κατά την οποία απομακρύνονται οι διάφορες χρωστικές ουσίες από τα δόντια αφήνοντάς τα πιο λευκά. Οι διάφορες τροφές που καταναλώνετε, το τσιγάρο, το κρασί και το τσάι, αφήνουν λεκέδες στα δόντια σας που με την πάροδο του χρόνου χάνουν την όμορφη φωτεινότητά τους και γίνονται κίτρινα και θαμπά. Όταν το τακτικό πλύσιμο των δοντιών με μια φθοριούχο οδοντόκρεμα δεν αρκεί, τότε με την απλή διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών, μπορείτενα αποκτήσετε ακριβώς τον τόνο του λευκού που επιθυμείτε στα δόντια σας.

  • Η λεύκανση στο οδοντιατρείο

Η διαδικασία της λεύκανσης είναι απλή. Ο οδοντίατρος απομονώνει τα δόντια από τα υπόλοιπα μέρη του στόματος, και τους εφαρμόζει ένα gel, όπου και το αφήνει να δράσει για σχεδόν 45 λεπτά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται και ως καταλύτης ακτινοβολία laser, η οποία ενεργοποιεί τα δραστικά συστατικά του gel. Φυσικά,για 2 ημέρες μετά, απαγορεύεται η κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής θα μπορούσε να χρωματίσει τα δόντια σας, καθώς και το κάπνισμα.

  • Διάρκεια της λεύκανσης δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Έχει διάρκεια ζωής έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα των δοντιών σας, την χρήση τους και την προστασία τους. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η μέθοδος λεύκανσης που θα επιλέξετε. Υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι που μπορείτε να βρείτε και να εφαρμόσετε, είτε στο οδοντιατρείο είτε στο σπίτι σας, με αποτελεσματικότητα που διαφοροποιείται ανάλογα με τη μέθοδο. Υπέρχουν οι οδοντόκρεμες, οι ταινίες λεύκανσης δοντιών, τα gel λεύκανσης δοντιών και τα ειδικά ολοκληρωμένα kit λεύκανσης δοντιών. Τα kit λεύκανσης δοντιών είναι η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική μέθοδος λεύκανσης των δοντιών στο σπίτι, με τα μακροβιότερα αποτελέσματα. Φυσικά, μια φορά τον χρόνο, θα πρέπει να εφαρμόζεται μια λευκαντική δόση για την διατήρηση του αποτελέσματος.

  • Επιλογή του τόνου και αποτελεσματικότητα της λεύκανσης

Η απόχρωση και ο τόνος του λευκού που θα επιλέξετε για τα δόντια σας δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικός, αλλά θα πρέπει να συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά σας, την ανατομία της γνάθου σας, το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας, και γενικότερα δεν θα πρέπει να παρασυρθείτε και να καταφύγετε σε ακραία αποτελέσματα. Κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, που αγγίζει το 90 %, τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα και για τον λόγο αυτό, η μέθοδος λεύκανσης των δοντιών είναι μια πάρα πολύ δημοφιλής διαδικασία στον χώρο των αισθητικών επεμβάσεων.

  • Ορατά αποτελέσματα σε ιατρείο και σπίτι;

Τα αποτελέσματα όπως προαναφέραμε εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, και κυρίως από τη μέθοδο λεύκανσης που θα επιλέξετε. Το kit λεύκανσης δοντιών προσομοιάζει πολύ τη διαδικασία λεύκανσης των δοντιών στο οδοντιατρείο, και τα αποτελέσματα είναι παραπλήσια. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας ημέρα, αμέσως μετά την εφαρμογή του προϊόντος, αλλά το χρώμα σταθεροποιείται περίπου την τέταρτη εβδομάδα μετά την εφαρμογή.

  • Σφραγίσματα και λεύκανση

Στην περίπτωση που έχετε σφραγίσματα στα δόντια σας, ενδεχομένως θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα, λευκότερα, αφού θα επηρεαστεί μόνο η τονικότητα των δοντιών με τη λεύκανση, και όχι των σφραγισμάτων.

  • Κit λεύκανσης δοντιών και εφαρμογή

Το kit λεύκανσης δοντιών είναι μια ολοκληρωμένη και οικονομικότερη μέθοδος για όσους επιθυμούν ένα λευκό, φωτεινό και αστραφτερό χαμόγελο από το σπίτι τους. Στα ειδικά μασελάκια που εσωκλείονται στη συσκευασία εφαρμόζεται το ειδικό gel λεύκανσης και με τη βοήθεια ενός επιταχυντή, μιας συσκευής εκπομπής ακτίνων laser, επιτυγχάνεται το πολυπόθητο λευκό χαμόγελο. Φυσικ, όπως και σε κάθε μέθοδο λεύκανσης, για ένα μικρό χρονικό διάστημα απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που θα μπορούσαν να χρωματίσουν τα δόντια σας.

Παραγγείλτε το Zero Peroxide εδώ 

Λεύκανση Δοντιών

Comments are closed.